Vanaf 30 januari tot ergens eind juni is het mijn tijd om op erasmus te gaan, en meer bepaald naar Boedapest in Hongarije. Ik ga er proberen mijn 3e bachelor Handelswetenschappen succesvol af te werken aan de Corvinus University. Graag houd ik jullie via deze weg op de hoogte van mijn avonturen en hoop ik ook vele reacties te kunnen krijgen van het thuisfront. Laat dus gerust veel van jullie horen...

dinsdag 22 februari 2011

Zon, Sneeuw en Eten

Er is alweer heel wat gebeurd, hier in Boedapest. Dus hoog tijd om jullie nog eens op de hoogte te houden.

Het weekend van 12 en 13 februari brachten we door in Eger. Een stadje 2uur rijden hier vandaan, dat bekend staat om zijn wijnen. Na een slecht middagmaal, stond een leuke stad-rally gepland. Het zonnetje scheen en er waren grappige opdrachten. Zoals twister, theatertje spelen, een Hongaars gesprek voeren,... We hebben ons goed geamuseerd en toch ook het rustige dorpje leren kennen. Het was er opvallend veel rustiger dan in Boedapest :)

 
 's Avonds gingen we met de hele groep naar een wijnproeverij en kregen we ook eten aangeboden. De typische Hongaarse schotel bestond uit: frietjes met peper (ieuw!), rijst met erwten, en dan heel wat gefrituurd vlees. Dit alles was vergezeld van 4 soorten wijnen, 2 rode en 2 witte, 2 lekkere en 2 minder lekkere.



Terug aangekomen in de jeugdherberg brak er een 'feestje' los met een live DJ... Helaas kan deze laatste persoon nog héél wat leren...

Dag 2 van ons weekendje bestond uit een bezoek aan de Spa (zwembadcomplex) gevolgd door een laat middagmaal (4u in de namiddag!) met weer wat wijnproeverij. Het eten was hier uitzonderlijk lekker en ook wel heel Belgisch: een bouillon soepje, kroketjes met kip en champignonsaus, en als afsluiter appelstrüdel (of zoiets :p).

De voorbije week bestond uit het ontdekken van verschillende landen. Op dinsdag serveerde Povilas een typisch Lithouwse maaltijd: een soort varkensvlees met groentjes en patatjes in 1 kom geserveerd. Claire van Frankrijk zorgde voor een wortelcake. En Ellen en ik sloten af met vanille ijs met zelf gemaakt chocoladesaus.





Na een geweldige avond, met veel lekker eten en goed gezelschap, wandelden we voor het eerst in Hongaarse sneeuw. Voor ons is dat nu niet zo heel speciaal, maar voor mensen van Hong Kong, Zuid-Korea en Singapore was dat een hele beleving :)

Donderdagavond is ook hier uitgaansavond (al doen ze dat hier eigenlijk iedere dag). Vandaag was the place to be de kelders van onze universiteit. Ik vond het al raar dat wij een club hadden in België, hier hebben ze een hele fuifzaal...
 

Op vrijdag werd iedereen uitgenodigd bij ons thuis voor lekker kip (met paprika kruiden aangezien ze hier niets anders hebben!) met zelfgemaakte appelmoes en frietjes. Een typisch Belgische maaltijd dus. En om de week in schoonheid af te sluiten, kookte zondag Denisa een lekkere Roemeense maaltijd.

Het was een week vol met fijne mensjes, warme en koude dagen en heel veel lekker en speciaal eten :)

Üdvözlet! (groetjes!)
Greetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten